Blogs

Mensen zijn helemaal niet rationeel!

Herken je dit? De directie/het management bedenkt iets nieuws, iets wat het bedrijf verder gaat helpen of iets wat de concurrentie gaat verslaan of … wat dies meer zij, en wil vervolgens dat nieuwe implementeren binnen de organisatie. Waarmee bedoeld wordt: de mensen (lees: de werkvloer) moeten anders gaan werken en anders gaan denken. D Lees meer »

What the bleep do we know about quality?

Mijn eerste kennismaking met het begrip ‘kwaliteit’ was toen ik een training ‘Gestructureerd testen’ volgde in 1996 dat was gebaseerd op het boek T-Map. Daarin stond een definitie waar ik lange tijd niet aan durfde te tornen: Voldoen aan de verwachtingen van de klant. Tja, zo op het eerste oog kon daar niet veel mis mee zijn. Echter, Lees meer »

Een organisatie is nooit verdraaid

Het boek van Wouter Hart over Verdraaide organisaties is een feest der herkenning. In zijn boek houdt Wouter een pleidooi voor het naar de voorgrond krijgen van de bedoeling van een organisatie in plaats van focussen op het voortstuwen van ‘het systeem’. Dat wil overigens niet zeggen dat hij vindt dat ‘het systeem’ niet meer nodig is. An easy Lees meer »

James Johnson
Initiatiefnemer
james.johnson@centerofagility.nl
06-15022781